Hur ofta kan jag donera Aggdonationegv

Tank sig snabbare med speciallakare

Jag planerar att bli gravid idag. Helt enkelt hur mycket folat borde du anvanda?

Du vill ha en 400 mikrogram supplement av vitamin b folsyra (vitamin B9) regelbundet. Det ar fran den tid du slutar anvanda preventivmedel innan du ar 12 2 eller 3 veckor gravid.

Folsyra ar en viktig naringsamne som hjalper till att skydda ditt barn mot problem med hjarnan och ryggmargen, till exempel spina bifida. Spina bifida ager rum nar roret runt ett barn far nervsystemet (neuralroret) stanger inte helt.

Neuralroret ar definitivt det langa buntet av nervsystemet som gar i fundamentet for att koppla upp sinnet med all den andra babyens manskliga kropp.

Den neurala ledningen utvecklas under de forsta dagarna av fertil fertilitet. Vid den har tiden kanske du inte vet att du forvantar dig en bebis. Det ar inte fraga om att lara sig specifikt nar du har utvecklat, darfor maste du borja kopa folsyra sa fort du borjar gora ett forsok for ett barn.

Du kan kopa folsyra som ett enda tillskott. Alternativt, i en multivitamin avsedd for kvinnor som forsoker bli gravida eller gravid. Kontrollera namnet eller fraga din apotekare for rad om vilka tillagg som har den foreslagna kvantiteten.

Eller ar under 18 ar kan du fa vitamintillskott som innehaller fettsyra utan kostnad, om du har lag inkomst. Detta ar en del av regeringens halsosamma och balanserade startprogram. Kolla in www.healthystart.national health service.uk eller ring hjalpen pa 0845 607 6823 for mer info.

Om dina chanser att skapa en nyfodd som har en neural tubing deficiency (NTD) ar hogre an vanligt, kommer din personliga lakare formodligen att forskriva en storre portion folsyra (5 mg). Du kan bara kopa den har storre dosen pa foreskrivet satt.

Din lakare kan ordinera 5 mg folsyra om du:

har tidigare haft ett spadbarn med NTD

har diabetesproblem

ha en BMI (BMI) pa mer an 30

har sickle mobil sjukdom

har thalassemi

ta Kvinno behandling mot epilepsi

Forutom att ta ett tillskott kan du maximera nivan av naturligt erhallen folsyra (folat) i din dagliga kost. Folat finns i en liten mangd i de flesta livsmedel. Anstandiga alternativ inkluderar saker som:

grona, lovgrona gronsaker som groddar, kal och spenat

beredda bonor och pulser till exempel kikarter

farska frukter som grapefrukt, apelsinjuice, avokado och tomater

ljust brunt ris tillsammans med andra wholegrains

jastinfektion far

beredda frukosttidsprodukter (paketet bor informera dig om detta har folat)

Liksom manga vitaminer ar folat vattenlosligt och det rivs snabbt genom forberedelse. Du bor anvanda vattenanga, mikrovagsugn eller smorgasgronsaker, i motsats till att de kokas, for att behalla den maximala mangd godhet som du eventuellt kan.

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *